A fogpótlásról

A hiányzó fognak számos káros hatása van. Ezek megszüntetésének módjai a fogkorona, fogászati híd vagy fogbeültetés.

Hiányzó fogak hatásai

Az első fogak hiánya miatt megszűnik a harapás, csökken a fogyasztható ételek száma. Bárhol legyen is a hiány, kevesebbet mosolygunk, kisugárzásunk megváltozik. A hátsó fogak hiánya miatt féloldalas rágás alakulhat ki, így terhelve az állkapocs ízületet. A fogíny sérülékeny válik. A hiány melletti pár fog is elmozdulhat, kilazulhat. A fogíny alatt könnyen kialakulhat góc, gyulladás, ami további fogveszteségeket okozhat. Az íny alatt a terhelés teljes hiányában sorvadásnak indul a csont. A fogíny lesüllyed, egyre visszafordíthatatlanabb károkat szenvedve.

Pro és kontra – Híd

Előnye, hogy gyorsan elkészíthető, visszaadja a hiányzó fogak formáját és színét, viszonylag olcsó. Hátránya, hogy két ép fog szükséges hozzá ez híd két pillére. Könnyen alámehet az ételmaradék, ezzel akár gyulladást is okozva, könnyebben sérül.

Pro és kontra – Implantátumok

Előnye, hogy igen tartós. A beültetéshez nem kell az ép fogat lecsiszolni. Maximálisan stabilan tartja a ráültetett hidat. Hátránya, hogy drága és még kevesen ismerik. Nem megfelelő csont esetén, csontpótlásra van lehetőség.

Véleményünk

Nincs két egyforma páciens, és nincs két egyforma megoldás sem. Közösen segítünk kiválasztani az Ön számára a legoptimálisabb megoldást ár/érték/minőség arányban.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!