2 dimenziós panoráma röntgen

A panoráma röntgen, az egész fogsor állapotát képes megmutatni, ami nemcsak a komplexitás miatt fontos, de szinte nélkülözhetetlen, ha szájsebészeti beavatkozásról, fogszabályozásról, fogimplantációról vagy akár góckutatásról van szó. Ugyanakkor az egyszerűbb kezeléseknél is nagy előnye van a panoráma röntgennel készült képnek, hiszen így könnyebben feltárható sok probléma forrása. Így természetesen gyorsabban és könnyebben felállítható a diagnózis is. Hasonlóan nagy támpontot jelent az így készített felvétel a fogszabályozás megtervezésénél, hiszen láthatóvá válik általa a bölcsességfogak elhelyezkedése, és akár a ki nem nőtt fogak is.

3 dimenziós CBCT

A 3 dimenziós felvétel jóval többet elárul az emberi állkapocsról, mint a hagyományos panorámaröntgen, képet ad az alsó-felső állcsontról, fogakról és az arcüregről. Minden irányból kielemezhető a páciens szájüregének állapota, tizedmiliméteres pontossággal. Megmutatja, hogy milyen vastag és sűrű a csontszerkezet és képet ad a környező anatómiai képletek pontos lefutásáról. A felvétel készítése fogászati és szájsebészeti beavatkozások előtt javasolt. Elsősorban implantáció és csontpótló műtétek tervezésekor, bölcsességfogak eltávolításánál, kiterjedt gyulladások diagnosztizálásakor használják.

Fontos tudnivalók

Mivel a fémek a röntgensugár számára nem átjárhatóak, röntgenárnyékot adnak, kérjük a felvételhez minden nyakláncot fülbevalót, hajcsatot, szemüveget, piercinget levenni szíveskedjenek!

Kivehető fogpótlások eltávolítása ugyancsak szükséges felvétel előtt!

Hölgy páciensek kérjük jelezzék a biztos vagy feltételezett terhességet!

Az elkészített de el nem vitt felvételek későbbi vagy ismételt kiadása kizárólag személyazonosságot igazoló dokumentum felmutatásával lehetséges!

A felvételt nem a rendelőben végezzük, hanem Budapest XIX. Üllői út 206. A épület I. lépcsőház, I/120. cím alatt.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!