Mikor van szükség fogszabályozásra? Kinek lehet fogszabályozója? Sokakban felmerülnek ezek a kérdések. Forduljon hozzánk bizalommal. A hollywoodi mosoly nálunk nem csak álom!

Fogszabályozóra tehát akkor van szüksége, ha fogai nem állnak szabályosan és ezen változtatni kíván, mert szeretne fesztelenül mosolyogni, vagy szeretné megkímélni magát a jövőbeni egészségügyi problémáktól. A jó hírünk az, hogy a modern fogszabályozás már olyan kíméletes lehetőségeket nyújt erre, melyek kortól függetlenül látványos eredményeket produkálnak.

A saját fogak szabályozása kíméletesebb és költségkímélőbb, mint a helyettesítő fogpótlások készítése vagy a fogtorlódások miatt kialakult szuvasodások kezelése. Segítségével sok esetben megelőzhető a rendellenes erőhatások miatt létrejött fogágybetegség kezelése. A fogszabályozás tehát lehetővé teszi a saját foganyag megőrzését és ráadásul végleges megoldást nyújt a szabálytalanul álló fogak problémájának megoldásában. Javasoljuk, hogy mindenképpen konzultáljon a fogszabályozó szakorvosunkkal, hogy pontos képet kapjon az Ön előtt álló lehetőségekről. A fogszabályozás egy kíméletes, de ugyanakkor határozott módszer arra, hogy a helytelen pozícióban álló fogait 18-24 hónap alatt megfelelő helyzetbe állítsa. Nem csak esztétikai szempontokat veszünk figyelembe, hanem az anatómiai szempontokat is.

Gyermek vagy felnőtt?

Még a mai napig tévhit, hogy a fogszabályozás csak gyermekkorban lehetséges. Viszont ma már annyira fejlett a technológia, hogy van lehetőség felnőttkorban is szabályozásra.

Felnőtt korban az álkapocs és a teljes fogazat már kifejlődött állapotban van, ezért más készülékre van szükség, mint a gyermekeknél. Ugyanakkor ez a fajta fogszabályozás valamivel több időt vesz igénybe, mint gyerekkorban, ezért kicsit több türelemre van szükség a megfelelő eredmény eléréséhez. De a cél mindennél többet ér.

A felnőttkori fogszabályozás után nem csak az esztétikai élmény lesz sokkal jobb, de szabályos fogakkal a beszéd is tisztábbá válik, valamint a fogak kevésbé hajlamosak a szuvasodásra, mivel a szabályos fogazatot sokkal könnyebb tisztán tartani. Minden tekintetben javul az életminőség a fogszabályozás után, ezért felnőttkorban sem kell lemondani róla, ha gyermekkorban nem volt rá lehetőség.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!